Bløte konsonanter, Kapp Verde, Color Line og Bastøferga alle med en fot i Afrika mesterskapet

Embed from Getty Images

Det er igjen vi setter oss ned og tenker over sesongen som er over i Norsk fotball, men der vi gjennom Premier League får se våre favorittklubber miste spiller etter spiller til Afrika mesterskapet. Vi vet jo alle hvem Salah fra Egypt og Manè fra Senegal er, Algerie har jo Mahrez og flere med dem spretter ut av Premier League og farter ned til sitt eget kontinent for å delta i denne turneringen som gjør det vanskelig for Klopp, Pep og andre managere i klubb fotball som ruller videre uten hensyn til akkurat dette.

Men der vi finner noen av de største stjerner finner vi også spillere fra de nordiske ligaene involvert og vi ser at Sarpsborg, Jerv, Start og Aalesund har sine representanter i noen av troppene til disse litt ukjente nasjoner for oss her oppe.

Norsk fotball har jo hatt mange fra det afrikanske kontinent på besøk og der vi forstod at ja man kan hevde seg i VM selv om man tilbringer den daglige tilværelsen i Sandnes Ulf, Fredrikstad, Kongsvinger eller Rosenborg. Annan, Borges og Brenes var alle representanter fra norske klubber som kom langt i VM for Ghana og Costa Rica i sine epoker.

Denne gang er det andre spillere som får sin plass. Kapp Verde har to spillere fra norsk fotball i sin tropp. Willis Furtado fra Jerv og Nenass fra Aalesund er med i troppen. Furtado fikk Brann kjenne smaken av i play-off og Nenass også med på opprykk denne sesongen.

Sarpsborg har to mann med, forsvarsspilleren Niklas Dyrestam representerer Guinea i turneringen, angriperen Kone er med for Mali og har en scoring allerede.

Basillio Ndong er en del av troppen til Ekvatorial Guinea, han spiller til daglig i Start og da også nede på det blide sørland.

Det at fem spillere fra norsk fotball var med her var nytt for meg, og tre av dem også fra nest øverste nivå, neste år blir det jo stigning i rennet for noen og det er flott at de er med på å heve lagene sine.

Vi kjenner de bløte konsonantene og hvordan de skal uttrykkes og om våre afrikanske venner har begynt å legge til seg dialekt og fått god opplæring i sitt nærmiljø både i Grimstad og Kristiansand vites ei, men igjen med eller uten, er det flott å se at norsk fotball faktisk er et område som igjen leverer spillere til internasjonale mesterskap.

Det at Bastøferga blir nevnt er vel ikke heller helt feil der vi vet og tror at spesielt Sarpsborg og Jerv har benyttet dette transportmiddel til sine bortekamper. Aalesund spiller sine hjemmekamper på Color Line Stadion og at Nenass har brukt akkurat denne banen som et godt grunnlag for sin deltagelse i AFCON er fakta fra banken.

Kapp Verde er det heller ingen tvil om der den lille nasjonen fra øya ute i havet har klart å markere seg i de senere årene med gode resultater som har gjort at de har nådd blant annet dette sluttspillet.

Der vi har fått vårt fokus nært i forhold til alle de som spiller til daglig i Premier League og har hoppet av klubb toget en periode for å representere sine landslag er det brukt overskrifter på, men ikke tenkt så mye på at bløte konsonanter, Kapp Verde, Color Line og Bastøferga også har en fot med laget.

Vi gleder oss til mye fin fotball underholdning fremover og spillet som vises frem kan være av beste merke, det at Jerv, Aalesund, Start og Sarpsborg har sine representanter er jo også en grunn for å følge litt ekstra nøye med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: