Kampen er over, det er nå det begynner, solnedgang nærmer seg for Polarstjernen

Embed from Getty Images

Vi lærte å kjenne denne spilleren som en som kunne slå den fine pasningen, score de fineste mål og samtidig var han også vedlig lite tilstede i norsk fotball, men tiden gikk så fort, så alt for fort.

Det er en fra det fjærne nord, en som kom fra der ingen kommer fra, når de skal bli fotballproff, fra Vadsø, et sted glemt der oppe i nord, der fotballklubbene heter Polarstjernen eller Norild, du kan velge, det er sikkert flere, har også hørt om Vadsø Turn.

Morten Gamst-Pedersen gir seg ikke og i en alder av 40 spiller han videre aktivt for Alta, der han fortsetter å dominere, i en alder av 40, har det til nå blitt 19 mål på 38 kamper, det er lenge siden han forlot Premier League og senere Blackburn Rovers, det var i 2013. Faktisk ikke så lenge siden egentlig, det var sist Manchester United vant Premier League.

Han kom tilbake til Norge etter en liten tur innom Tyrkia og fikk til slutt også et seriemesterskap med Rosenborg før turen gikk videre og tilbake til Tromsø der han spilte før han kom til England i 2004. Ni år ble det i England og kun spiller for Blackburn Rovers FC, totalt 288 seriekamper, 35 mål.

Fikk sin debut på landslaget under Åge Hareide og spilte totalt 83 landskamper for Norge og det ble 17 mål der han ofte kom i skyggen av John Carew og John Arne Riise, men hvor «Gamsten» virkelig var en støttespiller på landslaget gjennom mange sesonger.

Han er en av få norske spillere som har vært kaptein på sitt lag, noe han var for Blakburn fra tid til annen. Spilte i klubben under flere forskjellige managere, men bortsett fra i sin siste sesong foregikk alle kamper på øverste nivå det som vi kjenner som Premier League.

Det er kjærligheten til fotballen som gjør at man fortsetter å spille og istedet for å legge opp har han nå funnet et nivå som ønsker å spille videre på, imponerende er det å se at suget etter fotball fortsatt sitter i langt inn i 40 årene og ønske om å trene og å holde seg i form der langt oppe i nord.

Morten Gamst-Pedersen er vel selve Polarstjernen i egen person en som leder an på beste måte og gir sitt tilbake til spillet som han elsker for alt det er verdt.

Han har gått opp ruta slik man skal og tatt steg for steg for så å ta steget tilbake og inn i rekkene der det hele startet, eller kanskje ikke helt, avstander i nord er store så vi som sitter her nede rundt hovedstaden skal ikke si så mye.

Ser litt på siste sesong Morten Gamst Pedersen spilte for Blackburn Rovers og finner spillere her som fortsatt er aktive og spiller i Premier League akkurat nå. Grant Hanley nå i Norwich var en av lagkameratene til Gamsten, har til nå fått 40 landskamper for Skottland. Det ble også mange managere og forhold seg til der navn som Mark Hughes og Sam Allardyce begge var hans sjefer. Henning Berg og Paul Ince hadde han også som ledere i korte perioder.

Morten Gamst-Pedersen er et fotballnavn som vi ikke må glemme han er en av de største der han ruver med 83 landskamper og var en god mann for Norge, det er også svært få som spiller aktivt så lenge i utlandet og på det øverste nivå, svært få. Legender er også å se tilbake på Ewood Park nå og da, der han fortsatt er en helt for fans av klubben som han tjente så lenge.

For oss som ikke ser så mye 2. divisjon er vel kampen over, men det er nå det starter, en ny sesong kommer for Morten Gamst-Pedersen der solnedgangen allikevel nærmer seg for Polarstjernen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: